Fietsen in de corona lockdown
Thursday, May 7 door Bart Geerts

De titel had misschien beter kunnen zijn 'gemeente Polopos-La Mamola 7 mei 2020'. Vanaf afgelopen maandag 4 mei mogen wij namelijk weer naar buiten om te sporten. Hierbij mag je echter de gemeente grenzen niet over. Nou is dat op zich niet heel erg, omdat in onze gemeente de supertoffe beklimming naar Haza del Lino via Polopos ligt. Hier kun je absoluut je lol op en om die beklimming te doen na 40 dagen lockdown is ook echt wel genoeg. Ik ga hem de komende dagen nog een aantal keer doen om zo weer een beetje in conditie te komen voor......Hmmm ja, voor wat eigenlijk.

Lees Meer
Koffierondje met AnneMarie
Monday, February 24 door Bart Geerts

Eens moest het moment natuurlijk aanbreken. De eerste onbekende gast voor een heerlijke fietsvakantie bij Bici de la Luz. In mijn vorige blog heb ik jullie al voorzichtig verteld welke dag AnneMarie aangekomen is, maar in deze blog zal ik jullie vertellen over haar beestachtige fietsweek in het zuiden van Spanje. Hierbij zal ik met name focussen op die ene korte rit dat ik met haar mee mocht fietsen ;)

Lees Meer
Klim richting Polopos met Jurgen
Thursday, February 20 door Bart Geerts

Deze week zijn er wat hulptroepen vanuit Nederland over om ten eerste een heerlijke week vakantie te hebben, maar bovenal hebben ze toegezegd dat ze graag een handje komen helpen bij de verbouwing van Casa de la Luz. We hebben de hele week eigenlijk al lopen klussen als gekken (heel veel puin verplaatst, zware trottoirbandjes langs de helling gezet en voetpadjes aanleggen) en deze laatste dag (vrijdag gaat iedereen weer weg) ga ik samen met Jurgen een stukje klimmen richting Polopos.

Lees Meer
De eerste heuvelrug op via Turón
Saturday, February 1 door Bart Geerts

Deze route van om en nabij de 120km wilde ik heel graag in januari doen om 2 redenen. Ten eerste kon ik een Strava Challenge behalen met één rit van 120km (sorry, maar zo ben ik inderdaad), maar ten tweede (en is eigenlijk belangrijker) leek het mij een hele leuke rit om te gaan fietsen straks met mensen die een fietsvakantie via Bici de la Luz hebben gekocht.

Lees Meer
Eerste gasten Bici de la Luz
Friday, December 13 door Bart Geerts

Dit weekend komen de eerste gasten van Bici de la Luz bij ons fietsen. Supertof natuurlijk. Om heel eerlijk te zijn heb ik 3 vrienden van mijn oude fietsclub in Breda uitgenodigd om eens te testen wat het organiseren van een fietsvakantie/weekend voor mensen nu precies betekend.

Lees Meer
Velez de Benaudalla via Órgiva
Sunday, November 24 door Bart Geerts

Vandaag wordt het lekker weer en ik besluit dan ook om vandaag mijn Strava uitdaging van 100km fietsen in November te gaan volbrengen. De tocht die ik daarvoor uitgezocht heb stond al langer in mijn agenda om hier snel te gaan verkennen en vandaag was dat moment dan eindelijk daar.

Lees Meer
Beklimming naar Haza del Lino via Rubite
Sunday, October 13 door Bart Geerts

Vandaag wilde ik eens de klim naar Haza del Lino, voor het eerst dat we hier zijn, helemaal afmaken tot de top. Inmiddels heb ik al twee keer gefietst op de berg via Polopos, dat ik besloten had het eens een keertje via Rubite te proberen. Wat ik daarover al teruggelezen heb, boezemde me wel wat angst in. Het zou een erg zware klim moeten zijn. Na Haza del Lino wilde ik nog verder door een mooi stukje Alpujarras. Dat betekent wat extra kilometers, maar ik zou kijken hoe de benen aanvoelden in Haze del Lino.

Lees Meer
Rondje Lújar
Sunday, September 22 door Bart Geerts

Mijn eerste fietsrondje in Spanje. Mijn fiets is afgelopen donderdag door de verhuizers naar La Mamola gebracht en vandaag (zondag 22 september) had ik fijn de tijd om een leuk stukje te gaan fietsen. Ik wilde nog niet gelijk te ver en te veel klimwerk gaan doen, dus had ik via Google Maps dit rondje uitgezocht. Wel grappig te melden is dat ik dit rondje nog niet in het repertoire van Bici de la Luz had opgenomen in eerste instantie. Het is een rondje van bijna 50km (vanaf La Mamola) en er zit niet overdreven veel klimwerk in. Althans, als je bijna 15km aan één stuk door klimmen te doen vindt. Er zaten nergens bizar steile stukken tussen, dus je kunt echt wel rustig omhoog peddelen.

Lees Meer
Op en neer naar Raas Bikes in Leiden
Tuesday, September 3 door Bart Geerts

Mijn laatste ritje op Nederlandse bodem. Het voelt toch echt wel wat vreemd, maar gelukkig is het prima weer. Ik begin wat gemankeerd aan de toch, omdat ik vorige week mijn telefoon heb in moeten leveren op mijn werk. Dat betekent dat ik geen mooie foto's kan maken gedurende de tocht, geen filmpjes kan maken halverwege en aan het eind en last but not least kan ik geen Relive filmpje genereren.

Lees Meer
100k in de mist en rondje Driebergen
Saturday, August 24 door Bart Geerts

Ik had al de hele week in mijn agenda staan dat ik vandaag langs 3 fietsenzaken zou rijden: Raas Bikes in Leiden, Balk rijwielen in Nieuw-Vennep en Klaassen Cycles in Zandvoort. Ik had een route bedacht waarmee ik ook het Strava doel voor de maand augustus zou kunnen halen, namelijk 100k in het zadel. Dat zijn eigenlijk 4 doelen voor de rit van woensdag, waarvan ik er maar liefst 1 gehaald heb!! Whoehoe, het hoe en waarom zal ik je toch gewoon in onderstaand verhaal kort gaan uitleggen.

Lees Meer
Dagje Amsterdam
Sunday, August 11 door Bart Geerts

Vandaag had ik op het programma staan om langs twee Bicycling-club zaken te fietsen om te kijken of die mensen wellicht mijn kaartjes voor Bici de la Luz zouden willen wegleggen bij de kassa. Ik heb gisteren helemaal uitgezocht hoe ik zou moeten reizen. Ik moet dus echt door hartje Amsterdam met mijn racfiets en daar kijk ik eigenlijk niet zo naar uit.

Lees Meer
Van mijn werk naar huis op een zaterdag
Saturday, August 3 door Bart Geerts

Met de trein naar Almere, een reis die ik doordeweeks zo goed als elke ochtend maak. De overstap in Amsterdam deed me beseffen dat er vandaag natuurlijk de Gay-pride is. Ik heb heel wat fleurige verschijningen voorbij zien komen haha. Je kunt je er druk om maken, of je kunt het gewoon accepteren. Laat die mensen lekker hun gang gaan. Ze zullen ook echt wel iets gedacht hebben over die vreemde jongen in zijn wielrenpakje.

Lees Meer
Rondje Zandvoort-Noordwijk
Saturday, July 27 door Bart Geerts

Vorige week heb ik de tip gehad om eens te kijken naar de LF-routes. Die zouden je om heel Nederland moeten leiden. Ik had opgezocht dat er van Zandvoort naar Noordwijk één langs de kust gaat door de duinen. Ik had in gedacht om eerst naar Bloemendaal aan Zee te rijden en vanaf daar richting het zuiden, naar Zandvoort en verder tot aan Noordwijk over die LF-route.

Lees Meer
Enkhuizen-Haarlem
Sunday, July 21 door Bart Geerts

Vorige week heb ik niet gefietst, omdat ik het echt te druk had met de website van Bici de la Luz. Inmiddels staat deze online en tussen alle binnenkomende boekingen heb ik vandaag toch tijd gevonden te gaan fietsen :).

Lees Meer
IJmuiden enzo
Saturday, July 6 door Bart Geerts

Vandaag moet ik mijn fietstocht tussen andere afspraken inplannen. In de ochtend heb ik een belafspraak voor de website van Bici de la Luz en daaruit volgen natuurlijk nog enkele werkzaamheden die ik wel die dag gereed wil/moet hebben. Als ik een beetje schuif met mijn werkzaamheden, heb ik in de middag wel 2 of 3 uur vrij om te fietsen, want ik wil dat wel doen natuurlijk.

Lees Meer
Naar het kopje van Noord-Holland
Thursday, June 27 door Bart Geerts

Rond een uurtje of negen vertrek ik richting het Pontje Velzen. Onderweg stop ik even bij het Telstar stadion om een foto te nemen. Hierna rijd ik door richting het pontje en ik zie hem net wegvaren. Nou goed, het is niet anders dus controleer ik maar even mijn foto. Blijkt die ook nog eens mislukt te zijn…

Lees Meer
Rondje Haarlemmermeer
Saturday, June 22 door Bart Geerts

Zaterdagochtend, ik wordt vrolijk wakker want er zijn gisteren aardige stappen gemaakt in ons Spanje-proces. Ik kijk naar buiten en zoals verwacht is het echt heerlijk weer. Vandaag staat op de planning om het gehele rondje om de Haarlemmertrekvaart te rijden.

Lees Meer
Stukkie fietsen voor de korfbal
Sunday, June 16 door Bart Geerts

In de ochtend regende het heel hard. We waren bang dat de opname dag voor Bici de la Luz in het water zou vallen daardoor. Maar rond 11.00u klaarde het op en heeft het verder de hele dag niet meer geregend. Het zonnetje kwam er ook nog wel door, dus zijn we rond 13.00u richting Bloemendaal gegaan om het promo filmpje van Bici de la Luz op te nemen.

Lees Meer
De bovenkant van Noord-Holland
Sunday, June 9 door Bart Geerts

Zondagochtend 9 juni had ik aanvankelijk helemaal niet op de planning staan om mijn rondje ten noorden van het kanaal te gaan doen. Gisteren, zaterdag 8 juni, was mijn schoonvader jarig en ik had in mijn planning staan om daar heen te fietsen. Hij woont in Mijdrecht namelijk en dat is heen en weer een lekker stukje van ongeveer 80km

Lees Meer
Via de Polderbaan
Saturday, June 1 door Bart Geerts

Rond een uurtje of half elf op zaterdagochtend vertrek ik vanuit Haarlem-Noord. Ik kleed me om en pak mijn fiets uit de schuur. Ik moet nog wel even de bandjes oppompen, want het is al even geleden dat ik ben gaan fietsen.

Lees Meer

Pak die KOM

Word lid van de Bici de La Luz club op Strava.