FAQ

Hoe kan ik het beste bij Bici de la Luz komen?

Het beste en makkelijkste is om met het vliegtuig naar Malaga te komen. Vanaf verschillende luchthavens in Nederland gaan daar vluchten heen (Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam). Begin uw fietsvakantie goed en zeker door een voordelige airportparking te reserveren via Vliegen en Parkeren. Vanaf Malaga ben je met een huurauto vervolgens binnen anderhalf uur bij Bici de la Luz. Boek de huurauto al bij het vertrek gelijk mee, vaak hebben de vliegmaatschappijen goede aanbiedingen. Let wel goed op, op het bedrag dat je moet betalen om het eigen risico af te kopen. Dit is vaak optioneel te doen door een reservering op je creditcard, die je terugkrijgt als je de auto inlevert. Deze bedragen zijn vaak erg hoog (meer dan €1000,-) en het direct afbetalen kost vaak ook meer dan €250,-. Iets om rekening mee te houden bij het huren van een auto. Een andere opties is dat Bici de la Luz je op komt halen op het vliegveld van Malaga. Geef bij je reservering aan of je van deze service gebruik wil maken.

Is het niet te warm om te fietsen in Zuid-Spanje?

Aan de Costa Tropical heerst een erg mild klimaat. Het wordt zelden warmer dan 35 graden of kouder dan 15 graden. Dit betekent dat je dus eigenlijk juist het hele jaar kunt fietsen bij Bici de la Luz. In de zomermaanden juli en augustus is de kans op een open Pico Veleta het grootste. Houdt er in die maanden wel rekening mee dat het erg druk kan zijn in de regio en de temperaturen flink kunnen oplopen. Maar zeg nu zelf, die Pico Veleta moet van de bucket list.

Is er in de omgeving nog meer te doen dan alleen fietsen?

In de omgeving zijn genoeg andere dingen te beleven als mensen niet gaan fietsen. Zo ligt Bici de lal Luz bijvoorbeeld dichtbij de schitterende stad Granada, zijn er vele mooie wandeltochten in de omgeving en kun je heerlijk aan het water liggen op één van de nabij gelegen strandjes. Verder liggen in de Alpujurras vele mooie witte dorpjes verscholen in de heuvels. Zo is bijvoorbeeld Pampaneira onlangs verkozen als één van de mooiste dorpjes in Spanje. Uiteraard behoort Bici de la Luz tot de gemeente Polopos. De plaats waar in 2019 het Spaanse Dorp op RTL4 is opgenomen.

Zijn de routes niet te zwaar/te licht?

De routes zijn eenvoudig te verkleinen of vergroten. Er zijn vele routes voor handen en in de ochtend kun je een keuze maken welke route je wil gaan rijden. Wij geven wel de waarschuwing af, dat je zodra je het binnenland in fietst gelijk hoogtemeters gaat maken. Met de lengte en de zwaarte van de beklimming valt wat te spelen, maar het is wel belangrijk dat je niet terugschrikt van een beklimming.

Kan ik ook een all-inclusive boeken bij Bici de la Luz?

Als je er voor kiest te verblijven bij Casa de la Luz, is er ter plaatse een ontbijtservice bij te bestellen. Daarnaast kun je drie keer per week mee eten met de eigenaren. Op de camping is een half-pension te boeken, in het hotel wordt je ontbijt verzorgd en voor het appartement geldt dat er voldoende mogelijkheden zijn om zelf je ontbijt en/of avondeten te verzorgen. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om ergens te dineren in de nabije omgeving.

Ik wil mijn eigen fiets meenemen, kan dit?

Ja, dit kan. Houd rekening met de vervoermogelijkheden en bijkomende kosten van de vliegmaatschappij. Wij adviseren echter je eigen wielrenfiets niet mee te nemen, omdat wij weten hoe vliegtuig personeel doorgaans omgaat met dat dure materiaal. Daar komt bij dat Bici de la Luz zelf prima racefietsen te huur heeft in verschillende maten. Bij je aankomst staat er gelijk een racefiets voor je klaar en aan het eind van de vakantie kun je die weer ongepoetst inleveren.

Ik wil graag komen met iemand anders, maar die persoon gaat niet fietsen. Kan dit?

Natuurlijk kan dit. De persoon die niet fietst slaapt gewoon in het appartement/Casa de la Luz/hotel/op de camping. Je huurt bij ons het verblijf en het aantal personen dat blijft slapen maakt niet uit. De extra persoon betaalt wel de service kosten voor een fietsvakantie.

Ik wil graag telefonisch contact, hoe is Bici de la Luz te bereiken?

Bici de la Luz is telefonisch te benaderen via het Spaanse mobiele nummer +34 656 78 25 11. Als u vragen heeft kunt u altijd bellen natuurlijk, of u kunt het contact formulier hierboven in vullen. Op het moment dat u op vakantie komt in Zuid-Spanje is Bici de la Luz vanzelfsprekend altijd telefonisch te bereiken.

Boekingsvoorwaarden en privacystatement

Lees onze algemene boekingsvoorwaarden.