100k in de mist en rondje Driebergen

Woensdag 21 augustus

Ik had al de hele week in mijn agenda staan dat ik vandaag langs 3 fietsenzaken zou rijden: Raas Bikes in Leiden, Balk rijwielen in Nieuw-Vennep en Klaassen Cycles in Zandvoort. Ik had een route bedacht waarmee ik ook het Strava doel voor de maand augustus zou kunnen halen, namelijk 100k in het zadel. Dat zijn eigenlijk 4 doelen voor de rit van woensdag, waarvan ik er maar liefst 1 gehaald heb!! Whoehoe, het hoe en waarom zal ik je toch gewoon in onderstaand verhaal kort gaan uitleggen.

Raas Bikes in Leiden

Deze bycicling store is nog redelijk in de buurt en ik had mezelf voorgenomen mijn kaartjes weg te leggen bij alle bycicling stores in de buurt (2 in Amsterdam, 1 in Leiden en 1 in Nieuw-Vennep). Deze in Leiden was het verste punt van mijn route vandaag. Ik ben rond 09:30u vertrokken thuis en ik denk dat ik 2 uur later voor een dichte winkel stond :S Ik snap dat niet hoor. Waarom is een fietsenwinkel in de zomer gesloten. Het is lekker weer en mensen willen fietsen. Ik ben ook weer vandaag super veel fietsers tegengekomen, maar goed het is niet anders. Op naar Nieuw-Vennep, hopelijk heb ik daar meer geluk.

WhatsApp Image 2019-08-21 at 15.17.24.jpeg

Balk Rijwielen

Van Leiden naar Nieuw-Vennep is een leuke route door het polderlandschap. Nieuw-Vennep is best een leuk plaatsje. Het is mooi weer, dus eigenlijk alle ingrdiënten zijn daar :) Maar voordat ik over Balk Rijwielen wil vertellen, wil ik trouwens nog iets zeggen over de rit naar Leiden. Raas Bikes zit in het centrum van Leiden, dus ik moet van buiten helemaal naar binnen rijden. Leiden zit qua fiestpadennetwerk trouwens echt wel prima in elkaar. Sorry, maar daar kan Haarlem echt nog wat van leren. Maar goed wat ik wilde vertellen is dat ik dus op dat verfijnde fietspadnetwerk fietste. Ik werd voorgelaten door 2 mensen met een kind en ineens roept de man: “Heej, Bart!” Haha, ik ken volgens mij 1 iemand in Leiden, Mathijs, en die rijd ik dan ook net precies voorbij :) Leuk is dat toch. Richting Nieuw-Vennep moet ik wachten voor de brug over de Haarlemmertrekvaart en daar neem ik mijn half-time filmpje dus maar op (overigens zie je dat ik vandaag mijn Jumbo shirtje aan heb wat ik 2 weken geleden van mijn liever collega’s heb gehad als afscheid):

Verder fietsend kom ik dus in Nieuw-Vennep terecht en ik fiets naar Balk Rijwielen. Gelukkig is deze wel open en ik moet zeggen dat het echt een mooie fietszaak is. De eigenaar is bereid mijn kaartjes weg te leggen bij de kassa, dus dat is dan weer mooi geregeld. Naar Leiden wil ik deze 3 weken nog wel een keer terug overigens, want ook dat leuk me van buiten een erg toffe zaak. Bycicling store word je niet voor niets natuurlijk.

WhatsApp Image 2019-08-21 at 15.17.25.jpeg

Klassen Cycling

Van Nieuw-Vennep naar Zandvoort. Ook een leuk stukje fietsen hoor. Door Bennebroek is het wel erg druk, maar de rest valt goed mee. Vandaag fiets ik voor het eerst ook echt door Vogelenzang, dat is ook wel grappig. Daar woont een ex-collega van me ergens. Ik weet niet precies waar, dus heel lang blijf ik daar niet bij stil staan. Overigens heb ik jullie hier al (waarschijnlijk meerdere malen) verteld over het smalste 2-richtingen fietspad van Nederland langs de N206. Vandaag wilde ik daar dan maar eens een foto van maken om dat te bewijzen:

WhatsApp Image 2019-08-21 at 15.17.28.jpeg

En dan is die foto niet eens van het smalste stuk. Maar het slaat echt nergens op. Dat fietspad is eigenlijk niet eens breed genoeg voor een 1-richting fietspad. Ik heb best een stukje achter een oude man moeten blijven fietsen, omdat ik geen geschikte plek kon vinden hem in te halen.

Maar goed, ik ben op weg naar Klaassen Cycling in Zandvoort. Dat is een vrij nieuwe zaak, waar ik via Facebook op werd gewezen. Het leek me wel geinig om daar ook wat kaartjes weg te leggen. Daarom ben ik er vorige week donderdag al langs geweest, maar toen was hij dicht. Deze week zag ik wel wat activiteit op Instagram van Klaassen, dus ik denk vandaag waag ik het er nog een keer op. Kom ik daar aan, blijkt die gewoon weer/nog steeds dicht te zijn. Ik heb het hier al eerder gezegd en zeg het nogmaals: Waarom is een fietsenzaak in de zomer dicht!! Ik spreek de man van de winkel ernaast aan en die verteld me dat de eigenaar inderdaad had gezegd dat hij een weekje weg zou zijn. Tref ik net weer dat ik juist in die week 2x bij hem op bezoek wil gaan. Maar goed, maakt niet uit, ik wil nog verder fietsen. Ik probeer ook nog langs Klaassen te gaan ergens in de komende 2,5 week. Moet lukken.

Garmin trouble

Op mijn Garmin volg ik de route die ik had uigezet. Na Klaassen Cycling is het nog 20km en dan heb ik mijn Strava doel voor augustus gehaald, namelijk 100km in het zadel. Om dat doel te behalen fiets ik niet vanuit Zandvoor rechtstreeks naar huis, maar ik maak nog even een ommetje naar IJmuiden en dan terug via Spaarnwoude. Ik voel dat dit het moment is een mooie foto te maken van het Telstar stadion, let wel gesponserd door de Rabobank. Precies de bank die deze week bekend heeft gemaakt geen profvoetbal meer te sponsoren, vanwege de witwaspraktijken ed die er in het profvoetbal omgaan. Het is dus een bank die dit zegt hè. Over boter op je hoofd gesproken haha. Volgens mij ging het vooral om nieuwe sponsoractiviteiten en daarom zal het Telstar stadion zijn naam nog wel een tijd mogen dragen:

WhatsApp Image 2019-08-21 at 15.17.30.jpeg

Thuis aangekomen maak ik nog wel het afscheidsfilmpje, maar ik geef daarin al aan dat het niet goed voelt wat de Garmin heeft gedaan. Ik zal dit eerst even uitleggen, dan kan je het filmpje misschien beter duiden. Op de Garmin stond steeds aangegeven hoe ver de Course nog was (en hij liep ook echt af). Wat echter niet werd getoond, was de afstand die ik gefietst had al. Als ik echter op de opname knop drukte, kwam er te staan “Gooi weg” en/of “Sla op”. Dat betekende in mijn ogen dat hij wel opnam. Nou blijkbaar niet dus :(

Dit betekent dat ik deze 100k rit (ik heb hem wel gewoon gemaakt, hij is allee niet geregistreerd) niet als aparte blog kan behandelen. Ik heb hem daarom verwerkt in de blog van zaterdag 24 augustus, waar ik jullie later wat meer over zal vertellen :)

Zatedag 24 augustus

Bij deze vertel ik jullie meer over de rit van zaterdag 24 augustus, zoals beloofd ;) Vandaag afgesproken met mijn vriend Maarten Leyten om een leuke tocht door de Utrechtse Heuvelrug te gaan rijden. 75km vonden we allebei een mooie afstand voor deze warme zaterdag. De start van de tocht is in Driebergen, dus ik ga ‘s ochtends met de trein van Haarlem naar Driebergen-Zeist. In de trein is het bizar druk met fietsers. In Utrechts stapt een andere wielrenner in. Hij vertelt dat hij vandaag de route van de Hel van de Heuvelrug wil gaan doen (105km) en daarna vanuit Driebergen nog naar Amsterdam fietsen (nog eens 60km). Aardige afstand zo in je eentje op een zaterdag. Ik bedenk me dat deze jongen wel een klant zou kunnen zijn voor Bici de la Luz. Dus we raken aan de praat over mijn ideeën in Spanje. Erg leuk gesprek. We wisselen Strava gegevens uit en gaan ieder onze eigen weg.

Op de parkeerplaats van alle sportclubs in Driebergen ontmoet ik Maarten, die met de auto uit Chaam is komen rijden. Na even snel bijgekletst te hebben bedenken we dat we dit beter gewoon op de fiets kunnen gaan doen. De eertse 35km zijn niet zo spectaculair, dus die komen we eigenlijk fluitend door. In Leusden, ongeveer op de helft van de tocht, besluiten we te gaan lunchen bij een tent. Na een kwartier wachten krijgen we eindelijk de lunchkaart (ownee, die hebben we zelf moeten pakken). De prijzen van deze tent en de belabberende service doen ons besluiten gewoon verder te fietsen. Ik noem gewoon de tent bij naam ook, Bavoort, ga daar nooit iets drinken/eten tijdens de fietstocht! Ik heb nog niet het idee dat deze Blog heel veel lezers heeft dat deze oproep iets uitmaakt, toch wil ik het wel doen :) Hierbij wil ik ook alvast het Strava bestand delen:

We fietsen door naar Woudenberg en daar rijden we richting de kerk, omdat dat toch het kenmerk van een centrum is doorgaans. We worden gelijk vrolijk welkom geheten bij de Kaasknabbelaar. De prijzen van deze tent zijn 1/3 van de prijzen van de Bavoort en de service is 3x zo goed. Als ik nog een keer in deze regio fiets weet ik het wel, mij kun je vinden bij de Kaasknabbelaar.

WhatsApp Image 2019-08-24 at 16.58.24.jpeg

Na de Knabbelaar komen de echte klimmetjes. We rijden een beetje rond Maarn en we gaan drie keer over dezelfde heuvelrug. Het stelt allemaal niet heel veel voor natuurlijk, maar als je daar met de ketting op het buitenblad omhoog fietst ga je het toch echt wel voelen in je benen. Na de drie heuveltjes is het nog een kilometer of vijf naar Driebergen en daar besluit ik eens te kijken of het goed tempo maken na 70km fietsen ook nog lukt. Het valt me niet tegen :) Maarten vindt het allemaal wel best en die blijft lekker op zijn gemakje in mijn wiel hangen. Dit is ook weer een mooi foto momentje.

WhatsApp Image 2019-08-24 at 16.58.39.jpeg

Van deze rit heb ik wel een Strava kunnen uploaden en van deze rit maak ik dus ook een leuk Relive filmpje. Volgende week ben ik van plan naar Volendam te fietsen. Daar ben ik nog nooit geweest en we zullen kijken wat dat me gaat brengen op bezoek bij de palingvissers.

Bekijk deze activiteit op  Strava    en  Relive