Maats Cycling Centre

Vandaag had ik op het programma staan om langs twee Bicycling-club zaken te fietsen om te kijken of die mensen wellicht mijn kaartjes voor Bici de la Luz zouden willen wegleggen bij de kassa. Ik heb gisteren helemaal uitgezocht hoe ik zou moeten reizen. Ik moet dus echt door hartje Amsterdam met mijn racfiets en daar kijk ik eigenlijk niet zo naar uit. Maar goed, als je zo stoer wil zijn om een eigen zaak te beginnen, moet je af en toe ook dingen doen die misschien wat minder leuk zijn. Ik moet zelf ook nog even bekennen dat ik vanochtend me nog bedacht om misschien met openbaar vervoer die kant op te gaan. Toen bedacht ik me echter dat iemand die wielrenvakanties wil gaan verkopen bij die zaken toch echt wel op de fiets aan moet komen.

Dus al met al vertrek in rond een uur of 12.00u op de fiets naar Amsterdam. Heen wil ik langs de N200 en Halfweg fietsen. Dit stukje naar Halfweg fiets ik veel vaker, dus daar heb ik alles wel over verteld haha. Wat deze keer weer uniek maakte, was dat het echt enorm hard waaide. Op het open stuk tussen Spaarndam en Halfweg, had ik de wind echt vol op de zijkant. Vond ik niet heel leuk fietsen eigenlijk.

Het fietspad langs de N200 is afgesloten, omdat ze aan die weg aan het werk zijn. Dan ben je dus aangewezen op de omleidingsborden. Haha, dat vind ik nog al eens moelijk. Als je mijn Strava rit bekijkt, zul je zien dat ik niet één maar meerdere keren fout gereden ben.

Maar goed, na Halfweg fiets ik dus Amsterdam in en mijn eerste stop is Maats Cycling Culture. Wat ik erover gelezen heb, lijkt het me een erg leuk fietscafé. Na wat omzwervingen door de stad (lastig fietsen als je sneller bent dan iedereeen, maar je wil niet iedereen heel asociaal inhalen), kom ik aan bij Maats. Er zit daar een aardige jongen bij de ingang die vraagt wat hij voor mij kan doen. We raken gezellig aan de praat en hij zegt gelijk dat hij mijn kaartjes natuurlijk weg wil leggen en dat hij mensen enthousiast gaat maken. Hij vindt het gewoon een erg tof idee, wat het natuurlijk ook gewoon is.

Kaptein Tweewielers

Vanaf Maats is het niet zo lang fietsen naar Kaptein Tweewielers. Ik had op Google al opgezocht waar deze zaak lag en op Google vond ik het er van de buitenkant niet echt heel uitnodigend uitzien. Moet zeggen dat het me erg mee viel toen ik er echt langskwam. Het is echt een hele mooie zaak. Komt ook nog eens bij dat ze in de etalage (naar buiten toe) de Bianchi Oltre XR4 hebben staan. Dan kun je als fietszaak in mijn ogen al niet meer veel fout doen. Ik ken eigenlijk al best wat Bianchi leveranciers in Nederland bedenk ik me. Ik ga niet zeggen hoe veel, want dan lachen mensen me misschien wel uit.

De man die ik bij Kaptein aansprak was een leuke Amsterdammer (dat hoor je toch wel gelijk). HIj moest even aan zijn baas vragen of hij zo mijn kaartjes weg mocht leggen, maar ik ga er vanuit dat ook hier een mooi stapeltje Bici de la Luz kaartjes komt te liggen. Langzaam maar zeker hoop ik mijn naamsbekendheid met zulke acties te vergroten.

Terug naar huis

Vanaf het Vondelpark rijdt ik richting Badhoevedorp. Daar ga ik weer langs de gemeente Haarlemmermeer rijden langs het water en fies zo richting huis. Ik rijdt ook langs Rotterpolderplein (meestal schiet ik daar Spaarnwoude in) en daar heb ik (voor het eerst vanmiddag) echt de wind volle bak tegen. Pff, echt niet zo leuk eigenlijk. Aan de andere kant zegt men dat je daar hard van wordt. Ik heb onderweg twee foto’s genomen toen ik aan het fietsen was. Die foto’s wil ik gebruiken voor mijn ReLive. Dus in deze Blog verder geen foto’s, alleen wil ik deze keer eens gaan experimenteren met Strava. Ik heb namelijk een tool gevonden in Strava, waarmee je de rit die je gereden hebt kun invoegen in je Blog. Daar ga ik hieronder maar eens doen ;)

Verder bedacht ik me dat het misschien dan toch ook wel leuk was om wat foto’s te maken van het wassen van mijn fiets na afloop. Dan hebben mensen toch iets om te kijken.

Fiets wassen.jpg

En uiteraard niet te vergeten het afscheidsfilmpje nog hè. Waar zou mijn blog zijn zonder het afscheidsfilmpje ;)

Bekijk deze activiteit op  Strava    en  Relive