Eerste gasten Bici de la Luz

2e weekend december 2019

Dit weekend komen de eerste gasten van Bici de la Luz bij ons fietsen. Supertof natuurlijk. Om heel eerlijk te zijn heb ik 3 vrienden van mijn oude fietsclub in Breda uitgenodigd om eens te testen wat het organiseren van een fietsvakantie/weekend voor mensen nu precies betekend. Omdat ik zelf al best wat ervaring heb met zulke vakanties en ik weet wat ik wel en niet goed vond bij mijn voorgaande keren, heb ik zelf het idee dat het me wel goed zal afgaan. Maar dit weekend neem ik dus de proef op de som en dat is altijd spannend.

Aankomst

Ik pik Vincent en Robin vrijdag de 13e (jaja, ik weet het maar dat kan Bici de la Luz best aan hoor) op bij Málaga Aeropuerto. Het is erg leuk om die gasten weer eens te zien. In de 3 jaar dat ik in Haarlem woonde heb ik die gasten maar 1x gezien toen we wat zijn gaan eten in ‘t Ginneken in Breda. Daar was ook Arjan bij. Arjan is wel uitgenodigd, maar door drukte op zijn werk moest hij deze trip laten schieten. We halen dit nog een keer in Arjan, absoluut!

We rijden van Málaga naar ons appartement in La Mamola. We komen begin van de middag aan en Suus heeft een lunch voorbereid voor ons. Na de lunch installeren Vincent en Robin zich op de camping in een bungalow waarvan ik graag heb dat ze eens goed en eerlijk getest worden.

Eerste fietstocht richting Polopos

Ergens tussen de aankomst op de camping en het vertrek richting Polopos, heb ik de mannen hun huurfiets gegeven. Het tijdsverschil tussen toen en het schrijven van het stuk is helaas te groot om precies te herinneren wanneer ik dat gedaan heb, maar het is gebeurd ;) Onderaan de klim hebben we al besloten om niet helemaal de 10km naar Polopos te gaan doen, maar we gaan de 5km tot Casa de la Luz fietsen. Dan kunnen de mannen dat ook voor het eerst zien.

Bij deze beklimming fiets je eerst door La Guapa en daar is het al gelijk duidelijk dat Robin de beste klimmersbenen heeft (ik zou graag vandaag zeggen, maar ik ben bang dat het eigenlijk altijd wel is). Vooral Vincent verbaast me wel dat hij mij niet gelijk er af rijdt, maar Vincent en ik rijden min of meer in gelijk tempo de berg op. Ook prima. Het feit dat Robin eerder boven is, zorgt ervoor dat hij wel een hele gave foto van Vincent kan maken.

IMG_0001.JPG

Na deze eerste kleine tocht bevestigen Vincent en Robin dat dit toch echt wel een hele gave klim is. Helaas gaan we morgen een andere kant, dus als ze de klim nog eens helemaal willen doen zullen ze nog een keer mijn kant op moeten komen :).

Dag 2, richting Motril

Gisteravond hebben we lekker gegeten met elkaar in El Lance. In dat restaurantje, wat echt op een geweldige plek ligt met uitzicht op de Middellandse Zee, is net een nieuwe eigenaar begonnen. De verhalen die over hem de rondte doen in de regio zijn erg positief. Het is echter wel zo dat hij wel aanwezig moet zijn om het personeel in goede banen te leiden. Gelukkig was hij dat gisteravond en mede daarom hebben we uitstekend gegeten.

Maar goed, vandaag gaan we op tijd op pad in de richting van Motril. Ik heb een hele gave route bedacht die net voor Motril afdraait richting het noorden, richting Velez de Benaudella. Tijdens het ontbijt op de camping beslissen we eigenlijk al dat deze route waarschijnlijk iets te heftig is. Daarom kort ik de route in en gaan we voor Motril niet naar het noorden, maar juist naar het zuiden richting de kust. Daar kunnen we wat eten en drinken en dan gaan we langs de kust weer terug.

We beginnen de route met het mooie stukje tussen Castillo de Baños en Castell de Fero. Hier laat Vincent gelijk even zien hoe de klimverhoudingen vandaag liggen en gaat er als een gek vandoor op de eerste heuvel. Aan het einde van Castell de Fero gaan we rechtsaf de beklimming richting Gualchos op. Hier valt Vincent een klein beetje terug. Op die allereerste heuvel zijn er al veel wielrenners voorgegaan die zichzelf wat overschat hebben, maakt niet uit Vincent ;)

Op de beklimming kom je op een gegeven moment op een T-splitsing, waar je door kunt klimmen richting Lujár of afdalen richting Motril. Wij doen het laatste, maar laten door collega wielrenners nog wel een toffe foto maken.

IMG_0014.JPG

Playa Granada

Over de afdaling richting Motril doe ik natuurlijk weer het langst haha. Ik ben aan het proberen er beter in te worden hoor, maar het lukt me gewoon niet. Flashforward naar Februari 2020, want hier heb ik theoretisch een lesje relax afdalen gehad. Nu moet ik dit wel in de praktijk kunnen brengen. Maar op het moment dat ik dit stuk schrijf is hier de Corona crisis losgebarsten en mag ik helemaal niet fietsen!! Ik weet niet hoe lang dit gaat duren :(

Maar goed, we waren richting Playa Granada aan het fietsen. Zo half december is het heerlijk weer en kunnen we gewoon bij een leuk café-tje op het terras gaan zitten. Wie doet ons wat? De echte strandtentjes zijn dicht, maar aan de boulevard is er genoeg leuks te vinden. Een tostada, wat frisdrank en ik mijn usual cappucino verder gaan we de laatste etappe naar huis aan. Maar niet voordat we even een groepsfoto nemen op het strand met palmbomen op de achtergrond. Wat een toffe omgeving is het toch ook.

IMG_0028.JPG

IMG_0023.JPG

En weer naar huis (La Mamola en zelfs Nederland)

Van Playa Granada terug naar La Mamola is een prachtig stuk langs de zee. Het is nergens vlak, maar het zijn ook nergens gigantische stukken klimmen. Dit vindt gegarandeerd elke fietser schitterend om te fietsen.

IMG_0036.JPG

We wilden voor 16.00u thuis zijn (of eigenlijk voor 15.00u, zodat we nog even kunnen douchen), om zo de daghap bij het restaurant van de camping nog mee te kunnen pakken. Ik wil graag deze daghap aanbieden als een soort van half-pension idee op de camping, maar dan moet ik natuurlijk wel eerst de kwaliteit van de daghap testen. Nou ik kan jullie vertellen, we hebben prima gegeten.

’s Avonds gaan we nog een spelletje spelen in een café in La Mamola en dan is het wel goed geweest voor deze weekend trip voor de mannen. Ben je benieuwd hoe zij het beleefd hebben, dan moet je het verslag van Robin lezen, dat is hier terug te vinden.

Overigens zijn ook alle foto’s die ik in deze blog heb gebruikt en de ReLive link onderaan van de hand van Robin. Via deze digitale weg wil ik hem daar nogmaals voor bedanken (en ook dat ik alles gewoon mag gebruiken van hem).

Bekijk deze activiteit op  Strava    en  Relive