Vorige week heb ik niet gefietst, omdat ik het echt te druk had met de website van Bici de la Luz. Inmiddels staat deze online en tussen alle binnenkomende boekingen heb ik vandaag toch tijd gevonden te gaan fietsen :). Nee hoor, er zijn nog geen boekingen binnen, maar als je dit leest en je zit er over te denken om te boeken. Gelijk doen, want de 10% korting op de eindafrekening is nog gewoon beschikbaar.

Haarlem-Enkhuizen

Vandaag ga ik Enkhuizen-Haarlem fietsen. Daarvoor moet ik eerst de trein nemen naar Enkhuizen. Dit doe ik vanaf station Santpoort-Zuid, want daar kan ik binnen 5 minuten zijn. Ik moet overstappen op Amsterdam Sloterdijk. Op station Santpoort-Zuid stappen ook andere mensen met een fiets in. Dat vind ik gelijk irritant, want dat betekent dat ik niet bij mijn fiets kan zitten. Het eerste stuk moet ik namelijk in een sprinter en daar kun je je fiets niet goed wegzetten. Maar goed, tot Amsterdam Sloterdijk blijft de fiets gewoon staan. Op Sloterdijk moet ik naar een ander perron en dat is niet super handig met een fiets. Ik kies ervoor met de lift te gaan. Als ik in wil stappen moeten eerst mensen met een fiets eruit en als ik uitstap moeten mensen aan de kant die een fiets bij hebben. Ik wist echt niet dat het zo populair was dat met de fiets in de trein.

WhatsApp Image 2019-07-21 at 17.50.31.jpeg

In de Intercity naar Enkhuizen stap ik in bij de fietswagon en ja hoor, daar staan mensen met een fiets al in de trein. Ik ga er gewoon bij staan. Sloterdijk-Enkhuizen is een goed uur rijden, dus ik ga gezellig in gesprek met die mensen. Super aardige mensen blijken het te zijn. Ze zijn gepensioneerd en bezig aan een rondje door Nederland. Ze doen dat in kleine etappes en ze waren gebleven in Den Helder. Het stuk Den Helder-Enkhuizen slaan ze over en ze willen vanaf Enkhuizen de boot nemen naar Stavoren in Friesland. Daar willen ze de Elfstedenroute fietsen en dan door naar Groningen. Het plan is om vanaf Delfzijl over een paar dagen weer de trein terug te nemen naar Breda, want daar komen ze vandaan (dat had ik nog niet gezegd). Ik heb aan hen ons verhaal van Spanje vertelt en ik wilde ze graag een kaartje geven. Die had ik natuurlijk niet bij. Dat is iets voor de volgende keer (let op deze zin, die komt nog 3x terug) :(.

Enkhuizen-Hoorn

In Enkhuizen stap ik uit de trein en begin aan mijn fietstocht. Tot aan Hoorn moet ik alleen maar zuidelijk op de dijk. Het eerste kruispunt in Enkhuizen, is het kruispunt met de N307, die iets van 35km over het Markermeer gaat. Dat lijkt me serieus best stoer daar een keer overheen te fietsen. Het stuk tot aan Hoorn is erg lang en de wind staat volle bak tegen.

WhatsApp Image 2019-07-21 at 17.50.29.jpeg

Op een gegeven moment rijd ik langs een kampeerplek en pats, een lekke band. Je zult het niet geloven, maar toevallig heb ik gisteren reserve binnenbandjes gehaald en patronen om de banden snel op te pompen. Ik sta langs de kant van de weg wat te klooien met die patronen en natuurlijk schiet hij open naast het ventiel. Ik heb maar 1 patroon bij, dus ik ga maar richting Hoorn wandelen. Gelukkig kom ik al heel snel een aardige mevrouw tegen die 200m verder langs de dijk woont. Ze is ook aan het wielrennen en zegt dat ik mijn band wel even bij haar op mag pompen. Super aardig natuurlijk. Terwijl ik naar het huis loop stopt er ook nog een andere wielrenner van wie ik de pomp mag lenen. Ik bedank de man, maar zeg dat het niet nodig is. Een echte pomp is toch fijner dan zo’n klein handpompje. Ik klets even met de vrouw en haar man en ga daarna weer verder. Ik had aan hen ons verhaal van Spanje kunnen vertellen en ik had ze graag een kaartje gegeven. Die had ik natuurlijk niet bij.

Ik kom al vrij snel een clubje tegen dat ook richting Hoorn rijdt. “Pik maar aan” roepen ze. Leuke gasten en af en toe kletsen we wat. Ik had aan hen ons verhaal van Spanje kunnen vertellen en ik had ze graag een kaartje gegeven. Die had ik natuurlijk niet bij. In Hoorn scheiden onze wegen en ga ik verder richting Purmerend en Zaandam

WhatsApp Image 2019-07-21 at 17.50.27.jpeg

Hoorn-Zaandam

Over het algemeen zijn het vrij saaie stukken in het noorden van Noord-Holland moet ik zeggen. Vele lange polderwegen, of langs een Provinciaalse weg. Veel leuks kan ik hier niet zo over vertellen, totdat ik Purmerend passeer. Dan lijk je ook echt weer een beetje in de bewoonde wereld te komen. Onderwijl heb ik wel veel kunnen denken aan leuke routes die ik in Nederland nog zou kunnen rijden in de anderhalve maand dat we nog hier zijn. Ik wil zeker een keer naar Volendam fietsen. Daar ben ik serieus nog nooit geweest. Wat me ook nog wel leuk lijkt in de drie weken dat ik nog werk, is om een keer naar kantoor te fietsen en terug. Verder slaap ik volgens mij volgende week maandag en dinsdag in Breda, dus dan zou ik ook wel een rondje met vrienden daar kunnen doen. Tot slot heb ik met een vriend afgesproken om samen een rondje om Arnhem te gaan doen. Zo daar zijn weer vier routes en daar komt bij dat ik ook nog een keer richting mijn schoonpa wil fietsen. Volgens mij zijn we er dan onderhand wel ;) Al ben ik de laatste 3 weken van augustus vrij. Dan kan ik ook wel eens vaker dan 1x per week fietsen.

Zaanse Schans-pontje Buitenhuizen

Het is altijd leuk om langs de Zaanse Schans te fietsen. Dat heb ik ooit 1x eerder gedaan met een vriend uit Amsterdam, hoe is het Thijs? ;) Toen gingen we er echt doorheen, maar dat was nu niet echt te doen. Mijn hemel wat is het daar druk. Er stonden verkeersregelaars bij de ingangen en ik bedenk met dus dat die er waarschijnlijk elke mooie zomerdag gewoon moeten zijn.

WhatsApp Image 2019-07-21 at 17.50.25.jpeg

Het stukje verder naar het pontje Buitenhuizen is niet zo spannend, maar gelukkig komt hij net aan. Ik kan er dus gelijk op en daar verlies ik gelukkig geen tijd mee. Op het pontje staat een groepje (jonge) fietsers en ze maken grappen over mijn Bianchi. Omdat die natuurlijk wel iets weg heeft van de Bianchi van Steven Kruijswijk. Ik klets even met die jongens en vertel ze dat ik toch echt niet zo goed ben :) Ik had aan hen ons verhaal van Spanje kunnen vertellen en ik had ze graag een kaartje gegeven. Die had ik natuurlijk niet bij.

Pontje Buitenhuizen-Haarlem-Noord

Het laatste stuk van mijn route doe ik echt op mijn tandvlees. 70km met de wind op kop is echt loeizwaar en mijn fietsconditie is wel eens beter geweest (en ik gok ook dat ik wel eens 5 kilo lichter ben geweest, al is dat wellicht een voordeel bij wind tegen)

Thuis aangekomen check ik even mijn buitenband. Gelukkig heeft hij het goed gehouden, maar ik zie toch een flinke beschadiging zitten. Die zag ik al bij het vervangen van de band, dus ik denk dat ik daardoor ben lek gereden. Deze week toch maar een nieuw buitenbandje halen denk ik zo. Dat doe ik lekker vrijdag, want dan is het salaris gestort. Ik weet namelijk dat die krengen best duur zijn.

WhatsApp Image 2019-07-21 at 17.50.23.jpeg

Garmin drama

Ik heb jullie in mijn verhaal nog niets vertelt over het Garmin drama wat ik weer heb meegemaakt. Tussen de plek ongeveer waar ik lek reed en Zaandam heeft dat kreng gewoon niet opgenomen. Overal heb ik mijn route kunnen volgen, maar net voor Zaanstad (of Zaandam, of Zaandijk… Weet ik het) viel dat ding ineens uit. Ik dacht dat ik aan het opnemen was, maar dat was weer eens niet zo blijkbaar. Ik ga dat ding nooit begrijpen. Het Relive filmpje en de Strava link onderaan de pagina, zijn gemaakt voor het laatste stukje. Daar heb ik namelijk de leukste foto’s gemaakt, want die zijn weer verwerkt in het filmpje. Dat is toch echt wel een coole gadget.

Nou volgende week ga ik denk ik 1 van de 5 opties doen. Het kan zo maar zijn dat ik donderdag lekker naar kantoor fiets (ownee, dan heb ik nog geen nieuwe buitenband). Nouja we zien het wel, volgende week ga ik in ieder geval weer een leuk rondje doen.

Bekijk deze activiteit op  Strava    en  Relive