Naar het kopje van Noord-Holland

Pontje Velzen

Rond een uurtje of negen vertrek ik richting het Pontje Velzen. Onderweg stop ik even bij het Telstar stadion om een foto te nemen. Hierna rijd ik door richting het pontje en ik zie hem net wegvaren. Nou goed, het is niet anders dus controleer ik maar even mijn foto. Blijkt die ook nog eens mislukt te zijn… Ik zit te denken om even terug te fietsen dan maar, maar dan zie ik dat er in de ochtenspits blijkbaar wordt gevaren met 2 pontjes. Nou dan ga ik maar gewoon op het pontje hoor, dan maar geen foto van het stadion van Telstar.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.48.jpeg

Maar stel nu dat het wel gelukt zou zijn een mooie foto te nemen van het stadion, dan had ik jullie daar iets leuks over kunnen vertellen. Weet je wat, dat ga ik ook zonder foto toch gewoon doen. Wij wonen in Haarlem-Noord op dit moment en dat is echt heel vlakbij het stadion van Telstar. Ik had daar nog nooit bij stilgestaan eigenlijk, maar een jaar geleden kwam ik er met een hardlooprondje ineens langsgelopen. Er was een leuk klein parkeerplaatsje bij het stadion, daar verwonderde ik me over. Een profclub en dan zo’n klein parkeerplaatsje bij het stadion, maar goed wel een leuk plekkie waar verder op dat moment niet zo veel te doen was. Toen ik echter thuiskwam, was er een nacompetitie wedstrijd van Telstar aan de gang. Die was denk ik anderhalf of twee uur nadat ik er langs gelopen was begonnen. En toen ik er langs liep was er echt nog niet te zien of te beleven haha.

Heemskerk

Na het pontje werd ik door Strava door Beverwijk en Heemskerk gestuurd. Dit had ik de vorige dag al we gezien en toen had ik me voorbereid op een moeilijk stuk door die dorpjes. Dat viel gelukkig alleszins mee. Als je de route zoeker van Strava instelt op het maken van routes waar veel fietsers langsgaan, kom je toch wel op de leukste plekjes uit. Zo is mijn foto genomen in een mooi stukje Heemskerk waar ik langs gestuurd ben.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.47.jpeg

Egmond

Als je Heemskerk uitrijdt en je blijft een beetje langs de kust omhoog fietsen, kom je echt wel door leuke dorpjes. Veel van die dorpjes hebben ook een zelfde dorpsnaam gelegen aan de kust. Castricum aan Zee, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee. Op mijn door Strava gekozen route kom ik door geen enkel kustplaatsje, maar ik pak wel alle dorpen in het “binnenland” mee. Wel over prima wegen en fietspad, dus Strava heeft zijn werk weer goed gedaan. Omdat ik al die dorpen aan de westkant passeer, fiets ik eigenlijk tussen de duinen en die dorpen in. Af en toe pak ik nog wel een stukje duinen mee. En ik weet van mijn route dat op het moment dat ik Bergen passeer, ik een stuk meer richting de duinen ga.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.44.jpeg

Schoorlse duinen

Na Bergen ga ik dus echt de duinen in. Te beginnen bij de Schoorlse duinen. Dit gebied ken ik vooral van de fanatiekere hardlopers en fietsend door de Schoorlse duinen kan ik me dat wel voorstellen. Vandaag is het niet superdruk, dus gaat het fietsen nu wel prima. Ik kan me voorstellen dat als je hier fietst en er zijn een boel toeristen, het dan echt wel een stukje lastiger is.

Petten

Na de Schoorlse duinen begint het open stuk naar het noorden. Dan zit je dus boven Alkmaar en moet je echt nog een kilometer of 30 naar het noorden fietsen. Het is hier ook veel opener en de wind heeft meer vrij spel. Had ik al verteld dat die vandaag best hard vanuit het noorden waaide? Volgens mij niet hè, nou dat heeft deze tocht wel wat zwaarder gemaakt hoor. Vooral de laatste helft, als het landschap wat opener wordt en de wind vrij spel heeft, is dat niet altijd even leuk. Maja, daar wordt je alleen maar beter van zeggen ze. Dat zal ook 1 van de redenen zijn dat Nicki Terpstra en Laurens ten Dam zo vaak trainen in dit stukje Nederland.

Op een gegeven ogenblijk rijd ik door Petten. Heel bijzonder, want dat dorp ken ik van kernenergie. Ik vind het bijzonder dat er dat nog gewoon is in Nederland. Het zal allemaal best veilig zijn en de manier waarop daar energie wordt verwerkt is eigenlijk heel goed voor de natuur volgens mij. Voorwaarde is wel dat het heel veilig en goed afgeschermd van de buitenwereld gebeurt. Ik ga ervan uit dat het in Nederland allemaal wel veilig gebeurd ed. Maar mijn vreemde gevoel blijft wel hangen.

Het bedrijf wat het in Petten doet, heet CMN (of zoiets). Ik weet niet precies waar die kerncentrale staat en hoe klein of groot ik die moet verwachten, maar ik zie die naam CMN (nogmaals of zoiets) wel op borden staan. Ik ben dus mogelijkerwijs langs de (enige??) Nederlandse kerncentrale gereden, ik vind dat wel bijzonder.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.37.jpeg

Callantsoog

Weer iets meer noordelijker ligt Callantsoog. Ik weet nog dat een vriend van me daar altijd heen ging met zijn familie. Als hij dat zei, wist ik nooit zo goed waar Callantsoog lag. Nu dus wel, echt in het kopje van Noord-Holland. Zo vergroot je fietsend dus ook gewoon je topografische kennis nog.

Callantsoog spreekt me wel aan. Het is echt wel een mooie badplaats. Niet die lelijke hoogbouw langs de kust, zoals je vooral zit in Belgische badplaatsen zoals Oostende en Knokke. En ik had zelfs het idee dat het allemaal vrij nieuw was. (Je mag een reactie geven als dat niet zo is haha)

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.35.jpeg

Julianadorp

Het laatste plaatsje wat je voorbij rijdt als je Den Helder inrijdt, is Julianadorp. Wereldberoemd vanwege zijn vuurtoren natuurlijk haha. Ik weet niet, maar die vuurtoren zag ik al vanuit de verte en toch kwam hij me bekend voor. Geen idee hoe en geen idee waarom, maar ik wist dat ik daar wel even een foto van moest maken. Ik ben er zelfs even voor gestopt en toen zag ik dat de vuurtoren van Rijkswaterstaat is. Dat wil wat zeggen volgens mij. Maar in mijn zoektocht op Wikipedia kwam ik werkelijk niets belangwekkends tegen, of ik moet nu vuurtoren fans tegen het zere been schoppen.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.31.jpeg

Tussen Julianadorp en Den Helder moet je nog een paar keer op en neer in de duinen. Het is best een mooie ochtend, dus kom ik ook wat recreatieve fietsers tegen. In de verte zie ik op een gegeven moment een stel de duinen op fietsen. De man klimt er vrij soepel omhoog en laat de vrouw al gelijk achter zich. Ik zie dat de vrouw haar fiets echt in een veel te zware versnelling heeft staan. Zelfs zo erg, dat ik er moe van wordt als ik haar omhoog zie zwoegen. En tsjah, als ik zulke dingen zie gebeuren komt de irritante bemoeial van een Bart naar boven. Dus ik rij de vrouw voorbij en roep haar toe dat ze lichter moet schakelen. Ik weet niet of ze het gehoord en verstaan heeft en ik weet al helemaal niet of ze het gedaan heeft. Ik vind dat best een irritante eigenschap van mezelf, want waarom bemoei ik me daar mee. Aan de andere kant vertelde ik dit aan Suus die dag en zei gaf aan dat het haar juist erg geholpen heeft met fietsen dat ik haar die tip ooit eens heb gegeven. En zo is het ook, sommige mensen bedenken zich dat niet als ze aan het fietsen zijn. Dus aan de andere kant ben ik gewoon de goedheiligman zelf, die mensen zulke tips aanreikt.

Den Helder

Een klein stukje verder kom ik Den Helder binnenfietsen. Voor mij oogt het als een groot dorp. Volgens mij heeft Den Helder zijn bestaan vooral te danken aan de Marine haven en wonen er vooral ook veel scheepvaarders in het stadje. De watertoren die je ziet als je richting centrum rijdt komt me dan weer wel bekend voor. Ik neem een foto van de toren. Nazoeken op Wikipedia leert mij dat die toren niet gelijk een kenmerk is van Den Helder. Maar hij heeft zonder meer een belangrijk punt in het centrum.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.26.jpeg

Trein Den Helder-Haarlem

Ik eindig mijn fietstocht op station Den Helder. Ik kom mooi 20 minuten voor vertrek van de trein aan, dus kan ik nog makkelijk even een verfrissende cola kopen en wat te eten. Ik koop een ticket voor het vervoeren van de fiets en ik neem alvast plaats in de trein die er al staat. Den Helder is een kopstation en meestal zijn de treinen dan niet super druk. Ik zeg meestal, want bijvoorbeeld Den Haag Centraal is ook een kopstation en daar is het meestal juist wel erg druk.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.24.jpeg

Ik ga zitten in een coupé waar een fiets op de deur staat, want daar mag je dus je fiets wegzetten (jaja, logica en NS gaat wel samen). Ik zit denk ik 5 minuten te wachten en er stapt nog een wielrenner in die zijn fiets wil wegzetten. “Mag ik mijn fiets tegen die van jou aanzetten?”. Dat mag wel hoor, maar ik weet niet waar je uit moet stappen zeg ik. De jongen moet in Amsterdam Centraal uitstappen en ik in Alkmaar. We wisselen de fietsen om. Er is echter dan nog maar 1 stoeltje vrij naast de fietsen. Hij zegt dat het hem niet uitmaakt en hij wel gewoon in de coupé gaat zitten. Ik vind het prima als er een andere fiets tegen mijn fiets aan staat, maar ik was er altijd bij blijven zitten. Maar goed, hij niet en dat is ook prima natuurlijk. Ik ga zitten voor een rit langs stations waar ik nog nooit ben geweest en dat is voor een treinfan zoals ik natuurlijk een groot feest.

WhatsApp Image 2019-06-27 at 15.41.22.jpeg

In Alkmaar stap ik over op de sprinter richting Haarlem, die stopt op Santpoort-Zuid. Dat is het dichtstbijzijnde station voor mij namelijk. In de sprinter neem ik een foto van mijn fiets, zoals hij daar tegen de stoeltjes aan staat. Als ik mijn fiets zo zie blijf ik het een erg mooie fiets vinden toch. De wielen mogen wel wat stoerder (dikkere velgen vooral zou ik wel tof vinden) en het zakje reserve spullen staat niet zo stoer (maar ik ben natuurlijk geen professional en als ik lek rijd zal ik zelf wat moeten doen), maar ik ben nog steeds super tevreden met mijn aankoop. Met deze fiets ga ik het eerste jaar Spanje ook wel doorkomen hoor.

Bekijk deze activiteit op  Strava    en  Relive