Rondje Zandvoort-Noordwijk

Bloemendaal aan Zee

Vorige week heb ik de tip gehad om eens te kijken naar de LF-routes. Die zouden je om heel Nederland moeten leiden. Ik had opgezocht dat er van Zandvoort naar Noordwijk één langs de kust gaat door de duinen. Ik had in gedacht om eerst naar Bloemendaal aan Zee te rijden en vanaf daar richting het zuiden, naar Zandvoort en verder tot aan Noordwijk over die LF-route. Ik wilde wel vroeg gaan om 2 redenen. Allereerst omdat het nog super warm is overdag en in de ochtend is het nog vol te houden. De tweede reden is dat ik verwacht dat er vele toeristische fietsers op de LF-route zijn .

Ik had een leuke route op mijn Garmin gezet. Het is niet echt nodig, omdat ik daar de weg redelijk ken en ik toch wel dicht bij Haarlem blijf, maar voor de zekerheid heb ik hem er op gezet. Dit blijkt toch weer een stomme actie, want tussen Bloemendaal en Zandvoort valt de Garmin weer uit. Ik start hem opnieuw op en laat het volgen van de route maar zitten. Richting Bloemendaal heb ik nog wel een foto gemaakt van het best wel stoere ecoduct daar.

WhatsApp Image 2019-07-27 at 12.12.11.jpeg

LF-route

Ik fiets door Zandvoort, waar het voorzichtig toch al wel wat drukker wordt. Ik typ dit rond een uur of 14.00u en ik vraag me af hoe druk het er nu is, dat is volgens mij echt niet leuk. Een vriendin van mijn hardloopgroepje heeft op Zandvoort een strandtentje waar ze massages geeft. Die zal het wel lekker druk hebben met deze dagen.

Aan het eind van Zandvoort kun je de LF-route opdraaien. Daar staan ook al bordjes voor Den-Haag. Als de route/het pad bevalt, ga ik dat volgende week eens doen denk ik. Haha, deze route had ik vorige week niet eens bedacht na mijn rit toen. Inspiratie voor leuke tochten echt ruim voldoende dus. De LF-route is prima te doen. Mooi asfalt en voldoende breed. Ik kan me voorstellen als het wat drukker is op het pad, het dan lastig is om toeristen in te halen. Dat valt nu wel mee en als ik daar gewoon rekening mee houdt, door wat eerder op de dag te gaan fietsen komt dat allemaal goed

WhatsApp Image 2019-07-27 at 12.11.57.jpeg

WhatsApp Image 2019-07-27 at 12.11.55.jpeg

Noordwijk-Lisse

Na een kilomer of zes kom ik aan bij Noordwijk (iets ten noorden ervan wel, maar het klinkt wel goed toch). Hier rust ik even uit, omdat ik toch wel veel gegeven heb op de LF-route. Ik was aanvankelijk van plan om langs de Haarlemmertrekvaat te fietsen, door in Lisse over de brug te knallen. Richting Lisse zie ik de Keukenhof aangegeven staan en dat lijkt me ook wel geinig om langs te fietsen. Ik ga dus niet langs de Haarlemmertrekvaart vandaag, maar langs de Keukenhof (een Chinees zou me gelijk begrijpen). Omdat ik de situatie daar niet ken, moet ik echt de bordjes volgen. Op een gegeven moment zie ik de bordjes niet meer, dus dan zou ik er voorbij zijn gereden? Ik kijk om me heen of ik iets gemist heb en in de verte zie ik een gebouw waar De Keukenhof op staat. Dat moet het dus zijn denk ik dan haha. Je kunt het vanaf de weg dus helemaal niet zien liggen. Nouja goed, ik maak een foto van het gebouw en fiets verder.

WhatsApp Image 2019-07-27 at 12.11.52.jpeg

Lisse-Haarlem

Ik zie op de bordjes Bennebroek staan en vanaf daar ken ik de weg. Die bordjes ga ik maar volgen. Eigenlijk is op het stuk Lisse tot aan Haarlem toe niet zo veel gebeurd waar ik wat leuks over kan vertellen. Op 2-richting fietspaden komt je vaak tegenliggers tegen die echt nergens op letten. Dat frustreet me wel vaak hoor. Dan rijdt iemand zonder op te kijken helemaal links op hun zijde van het fietspad, dus op mijn zijde. Meestal kijken ze uiteindelijk wel op hoor, maar dan schrikken ze zo erg van mij en kijken ze best wel boos. In zulke situaties denk ik altijd “als je gewoon voor je kijkt, had je me al lang aan zien komen en had je gewoon op je eigen helft kunnen gaan fietsen”. Volgens mij roep ik dat vaak ook nog wel naar achteren en daar moet ik eigenlijk wel mee gaan stoppen. Maar mensen, kijk eerst eens naar jezelf in zo’n situatie.

Haarlem

Ik ga vandaag door Haarlem centrum fietsen en op de Langebrug wil ik een foto maken van het Spaarne. Die foto is hieronder te zien en dit geeft wel weer waarom Haarlem zo’n mooie stad is. Het leuke is dat wij zelf rechts op de foto ook een half jaar hebben gewoond aan het Spaarne. Dat huisje was meer een studio en voor 2 volwassenen met een kat vond ik het niet ideaal. Qua locatie zouden er veel mensen een moord voor doen, maar veel langer dan een half jaar (het waren 5 maanden) had ik er niet kunnen wonen. Je ziet de plek niet op de foto,maar je krijgt wel een idee. Ook leuk om te melden is dat wat verder weg rechts ook Mart Smeets woont. Die kwamen we nog tegen op mijn vrijgezellenfeest toen we in de boot op het Spaarne zaten.

WhatsApp Image 2019-07-27 at 12.11.51.jpeg

Iets verder weg aan het Spaarne, in Haarlem-Noord, bedenk ik me dat het een leuk moment is voor het eindfilmpje. Niet zo’n lange route vandaag, maar ik miste een beetje de inspiratie ervoor. Komt ook bij dat ik deze week dus een nieuwe buitenband op mijn fiets heb gelegd. Dan ben ik altijd wel een beetje zenuwachtig over hoe dat alles houdt haha. Ik ben geen volleerd fietsenmaker natuurlijk… Anyway, volgende week meer.

Bekijk deze activiteit op  Strava    en  Relive