Stukkie fietsen voor de korfbal

Zaterdag het Kopje van Bloemendaal

In de ochtend regende het heel hard. We waren bang dat de opname dag voor Bici de la Luz in het water zou vallen daardoor. Maar rond 11.00u klaarde het op en heeft het verder de hele dag niet meer geregend. Het zonnetje kwam er ook nog wel door, dus zijn we rond 13.00u richting Bloemendaal gegaan om het promo filmpje van Bici de la Luz op te nemen. Het idee van Suus (de producer) was om beelden van mijn fietsen af te wisselen met beelden waarin ik het concept van Bici de la Luz uitleg. Omdat ze al zo goed met beelden editen is, hebben we eerste de beelden op de fiets opgenomen. Dat ging eigenlijk allemaal wel in 1 take, dus ik ben niet 6x het Kopje op moeten rijden. Want geloof mij, het stelt niet zo veel voor inderdaad, maar als je voor elke shot je beste beentje voor moet zetten ga je het toch echt wel voelen op een gegeven moment. Maar gelukkig viel dat dus alleszins mee.

Het shot wat er van mij in moest, was het shot met het bord 10% (afdaling) en dat ik daar dan omhoog gefietst kom. Suus begrijpt dat niet helemaal, want dat is natuurlijk niet het mooiste stukje van het Kopje, maar wij wielrenliefhebbers snappen natuurlijk waarom dat shot er zeker in moet.

Na het fietsen, hebben we lekker een kopje koffie genomen bovenop in het restaurant en heb ik voor de camera mijn verhaal gedaan. Deze film wil ik gebruiken om reclame te maken voor deze site, dus waarschijnlijk en hopelijk heb je hem al voorbij zien komen. Morgen ga ik echt een stukje fietsen. Ik ga op en neer naar Leiden om de laatste wedstrijd van Suus te kunnen zien. Als goede man vind ik dat ik dat wel verplicht ben natuurlijk (en het is ook gewoon echt een lekker stukje fietsen).

Haarlemmerliede

Vandaag rijd ik ook weer door Spaarndam en moet ik door naar de Haarlemmertrekvaart. Vandaag wil ik dat eens anders dan anders doen en ik besluit door Haarlemmerliede te rijden. Wat een leuk dorpje is dat zeg, dat had ik veel eerder moeten doen. Er staan maar een aantal huisjes (en wel echt leuke huisjes ook als je begrijpt wat ik bedoel) en je hebt wel echt een mooi kerkje. Ik ga hier zeker vaker doorheen rijden als mijn rondje aan deze kant start.

WhatsApp Image 2019-06-16 at 18.16.06.jpeg

Garmin

Ik pak dezelfde route als die ik altijd pak, dus ik ga via camping De Liede bij de Boerhaavelaan omhoog om de Haarlemmertrekvaat over te steken. Hierna begin ik aan het rondje binnenzijde van de Haarlemmertrekvaat. Ik ga jullie daar nu niet te veel over vertellen, omdat ik dat rondje volgende week helemaal wil gaan doen. Ik kan het beter houden bij de fouten die ik vandaag weer eens met de Garmin heb gemaakt :S. Rijdend op de dijk denk ik bij mezelf hoe lang ik al aan het fietsen zou zijn. Staat mijn opgenomen tijd nog op 0 :( Blijkbaar als je dus een route gaat rijden en daar op ‘OK’ drukt, moet je ook nog een keer echt je Garmin starten. Iedereen wist dat natuurlijk al, behalve ik weer. De eerste 10km van de route staan dus weer niet geregistreerd…

We gaan nu even een korte flash-forward doen, want wat ik nu ga beschrijven hoort echt onder dit hoofdstuk thuis. In Leiden zit ik dus lekker in de dug-out naar korfbal te kijken en ik wil mijn telefoon uit mijn rug halen. Daarvoor moet wel eerste de Garmin eruit. Die heb ik namelijk op pauze gezet en wil ik wel bij me houden. Per ongeluk druk ik ‘Save’. Je kunt ze vast aan elkaar koppelen, zodat Strava denkt dat het 1 koers is. Nu weet je in ieder geval het verhaal van de vreemde Strava koers bij deze Blog. Ik start ineens vanuit het niets en ben dus ook niet geëindigd in Leiden.

Haarlemmertrekvaart

Deze route langs de Haarlemmertrekvaart binnenom en tegen de klok in ga ik volgende week zaterdag rijden. Ik ga dus niet te veel over de omgeving vertellen, maar specifiek over deze rit kan ik natuurlijk wel het één en ander vertellen. Vandaag waaide het best stevig, maar het was lekker weer en dus best druk met fietsers. Het leuke was om te merken dat de fietsers elkaar echt bewust gingen opzoeken. Richting Cruquius haalde ik een man in, die vervolgens een aantal kilometer achter me bleef fietsen. Vervolgens sloeg hij bij Cruquius rechtsaf over het water en ik ging nog rechtdoor. Ik stond te wachten voor het verkeerslicht en toen kwamen er een dame en een heer van de Triatlon Club van Leiden bij me staan. Ik dacht al gelijk dat dit wel eens in mijn voordeel zou kunnen gaan werken.

Inderdaad hield die man een strak tempo aan de volgende kilometers en kon ik fijn volgen. Op een gegeven moment zeiden de twee iets tegen elkaar, maar door de wind kan ik het niet verstaan. Hierna ging de man nog meer snelheid maken en de dame gaf aan dat ik haar maar moest passeren. “Hij gaat even versnellen, maar je mag best meegaan hoor”. Dat laat ik me geen twee keer zeggen, dus ik reed het gat dicht en ging hem volgen. Hij had wel echt een heel strak tempo en ik zat in zijn wiel kapot te gaan, terwijl ik wist dat ik nog zo’n 60km te volbrengen had. Ik liet hem dus maar gaan.

WhatsApp Image 2019-06-16 at 18.16.00.jpeg

Een stukje doortrappen kwamen ze ineens vanaf links de dijk oprijden. Dit kan kloppen omdat er een stuk over de dijk was afgezet en zij waarschijnlijk de omleiding hadden gevolgd. Ik heb de man namelijk niet meer gezien op de dijk en ineens komt hij van achteren/links, dat was wel vreemd. Maar goed, in hun toch hadden ze nog iemand opgepikt en toen reden we met z’n 4-en over die dijk. Helaas hielden de dame en heer van de Triatlon er bij de oversteek bij de A44 ermee op, dus toen bleven we zijn tweetjes over. Ik had lekker een aantal kilometer uit de wind gezeten, dus ik ging maar gelijk hard op kop rijden. In plaats van naar het zuiden, reden we op dit stuk naar het oosten en dus werkte de wind mee. Ik kon lekker snelheid houden en de man moest al snel bij me lossen.

WhatsApp Image 2019-06-16 at 18.15.56.jpeg

Rijpwetering

Net voor het Ringvaartaquaduct voor de A4, moest ik afslaan richting Rijpwetering. Ik had op de kaart al gezien dat dit een leuk stukje door de polder zou zijn, maar wat ik zag overtrof al mijn verwachtingen. Wat een mooi stukje Nederland. Ik heb een foto genomen, maar die vind ik eigenlijk niet het hele verhaal vertellen. Verder heb ik een video opgenomen. Die heb ik zelf bekeken, maar je kunt echt niet verstaan wat ik zeg door de harde wind. Jullie moeten het dus doen met een matige foto helaas. Of je gaat er natuurlijk zelf een keertje fietsen.

Leiden

Net voordat ik Leiden binnen fiets, rijd ik een jongen voorbij met een Uber Eats rugtas. Ik heb daar al wel eens van gehoord. Het is volgens mij eten bestellen bij je favoriete restaurant en Uber gaat dat ophalen bij dat restaurant en bezorgt dat vervolgens bij jou. Het gaat toch wel echt te ver allemaal in mijn ogen. Hoe kunnen mensen toch hun geld verdienen. Ja goed, er is blijkbaar een vraag dus voldoen wij daaraan en verdienen er goed geld mee. Af en toe denk ik wel eens dat het te goed gaat met Nederland (en volgende week bestel ik zelf eten via Uber Eats…).

Ik fiets door Leiden naar de korfbalvereniging Sporting Trigon. Het valt me op dat het echt op het randje van het centrum zit op een hele mooie plek. Voordat ik er ben moet ik in Leiden nog langs een aantal grachtjes en dat levert natuurlijk mooie beelden op.

WhatsApp Image 2019-06-16 at 18.15.44.jpeg

Korfbal

Hoewel deze blog eigenlijk over fietsen moet gaan, wil ik graag een foto van de korfbal delen. Op de foto zie je mijn vrouw in actie tijdens haar laatste wedstrijd. Ik kom aan in de rust en ze heeft in de eerste helft al gescoord. HKC Haarlem zal het heel erg jammer vinden dat deze ster korfbalster weg gaat.

WhatsApp Image 2019-06-16 at 18.15.40.jpeg

Noordwijk

Nadat ik een helft korfbal heb gekeken vertrek ik weer terug naar huis. Ik heb jullie net al verteld dat er iets mis is gegaan met de Garmin, dus vanaf hier geldt mijn andere route (zoals wel terug te vinden op Strava). De route begint met het doorkruisen van heel Leiden Centrum. Daar ben ik op de wielrenfiets nooit zo’n fan van, maar ik wilde mijn terug route anders dan mijn heen route, dus ik accepteer het gelaten.

Ik heb ervoor gekozen om langs de N206 te rijden op de terugweg, omdat je hier wel wat leuke plaatsen passeert. Je komt eerst langs Oegstgeest, dan Katwijk en dan Noordwijk. Hier trainde vroeger volgens mij het Nederlands voetbalelftal altijd voor een interland. En Louis van Gaal woonde daar en misschien woont hij er nog steeds. Vaak hoor je dat profvoetballers een stelletje verwende mensen zijn, die het allemaal wel aangewaaid komt. Ik adviseer je dan eens het boek te lezen over het WK 2014 in Brazilië, met Louis van Gaal als trainer. Ik stond daar echt van te kijken, hoe professioneel het er allemaal aan toe ging. Het is natuurlijk eigenlijk allemaal wel normaal, maar het heeft wel mijn ogen geopend.

WhatsApp Image 2019-06-16 at 18.15.39.jpeg

Mensen zeggen altijd dat fietsers zo veel meer gedreven zijn dan voetballers en veel meer kunnen hebben. Een uitspraak van Bram Tankink heeft daarin ook mijn ogen wel geopend. Hij geeft aan dat voetballers mogelijk worden beloond als ze lang op de grond blijven liggen. Dan kan het namelijk zijn dat de tegenstander een rode kaart krijgt. Alles is tenslotte geoorloofd in de strijd. Wielrenners daarentegen hebben enkel zichzelf ermee als ze langs op de grond blijven liggen.

Overveen en Bloemendaal

Sommige stukken langs de N206 zijn redelijk goed te doen, maar het is echt van punt naar punt fietsen. Elk punt betekent weer vertraging omdat je een rotonde moet oversteken, naar de andere kant van de weg moet en/of een drukke kruising moet oversteken. Op een gegeven moment wordt je dat best wel beu. Zeker als je de weg nog niet kent, dus je kunt ook nergens op anticiperen. Frustratie alom dus. Wat ik nog wel even op de foto wil zetten, is de ingang naar de Amsterdamse Waterleiding duinen. In dit gebied wordt het drinkwater voor Amsterdam dus gewonnen. Best bijzonder, want het gebied ligt best een stukje van Amsterdam. Daar zijn flinke waterleidingen voor nodig om het naar Amsterdam te transporten. Door mijn werk voor de Gemeente Haarlm weet ik toevallig exact waar die waterleidingen lopen. Door noodzakelijke aanpassingen aan de Boerhaavelaan en de Schipholweg, is Waternet een stakeholder. We gaan daar de grond in en er komt mogelijk verharding bovenop de leidingen.

WhatsApp Image 2019-06-16 at 18.15.38.jpeg

Ook wel leuk om te melden is dat ik in de kerstvakantie 2018 in dit gebied een hardlooptocht heb gedaan. De tocht was 21km en dus net geen halve marathon. Schijnbaar doen ze dit expres, omdat als je in Nederland een halve marathon organiseert je dan aan andere eisen moet voldoen oid. Het zal met tijdregistratie te maken hebben vermoed ik, omdat die toen helemaal ontbrak.

HKC Haarlem

Ik rij door Overveen en Bloemendaal, waar het weer erg druk is. Kan het iets te maken hebben met een lekker strand dag? Anyway, ik sla in Bloemendaal rechtsaf richting de ijsbaan. Daar steek ik het kruispunt over en stop bij de korfbalclub HKC Haarlem. Het eerste elftal heeft net verloren, maar niettemin is het na afloop de zomerborrel. Dat is altijd gezellig en Suus en haar team zijn al teruggekomen uit Leiden. Suus heeft mijn douche spullen meegenomen, dus ik kan me bij de korfbal lekker douchen.

Na de zomerborrel fiets ik naar huis in mijn normale kleren. Dit neem ik niet op en kan best voor de korte afstand die wij van de korfbal wonen. Thuis neem ik nog even een filmpje op van mijn aankomst, want dat ben ik bij de korfbal vergeten te doen.

Bekijk deze activiteit op  Strava    en  Relive