Van mijn werk naar huis op een zaterdag

Richting Almere

Met de trein naar Almere, een reis die ik doordeweeks zo goed als elke ochtend maak. De overstap in Amsterdam deed me beseffen dat er vandaag natuurlijk de Gay-pride is. Ik heb heel wat fleurige verschijningen voorbij zien komen haha. Je kunt je er druk om maken, of je kunt het gewoon accepteren. Laat die mensen lekker hun gang gaan. Ze zullen ook echt wel iets gedacht hebben over die vreemde jongen in zijn wielrenpakje.

In de trein was het voor de verandering weer eens druk met fietsen/fietsers. Op Amserdam Science Park stapt een jongen in met 2 mountainbikes. Hij wil ze tegen mijn fiets aanzette en vraag “Do you mind?”. Jazeker Do I mind, als er nog een andere plek is waar een fiets prima kan staan. Ik ben schappelijk en zet hem zelf daar weg. Tsss, Do you mind om twee mountainbikes tegen mijn mooie Bianchi aan te zetten, Jazeker!! Do I mind ;)

Overigens vroeg een man in de trein me waarom ik eerste met de trein wegging en dan naar huis fiets. Ik zei maar dat het ook gemakkelijk anders kan voor de goede vrede, maar er zijn best veel redenen om het zo te doen hoor. Ten eerste zweten/douchen. Ten tweede, stel dat je na een tijd lek rijdt ben je dichter bij huis als dat waar je vertrok. Maar goed, als ik binnenkort over de LF-route naar Den Haag fiets doe ik het wel andersom haha.

WhatsApp Image 2019-08-03 at 17.32.26.jpeg

Aangekomen op Almere Poort fiets ik eerst richting het oosten, omdat ik per sé langs mijn werk wil fietsen. Volgende week is mijn laatste week en ik zit er aan te denken om 1 dag met de fiets te gaan. Wetende dat de tocht iets meer dan 70km is, zal dat waarschijnlijk enkel heen of enkel terug worden maar ik wil de route al eens gecheckt hebben.

Vanuit kantoor ga je eigenlijk meteen onder de A6 door en fiets je door een natuurgebiedje ten zuiden van de A6. Best een grappig gebied. Moet overigens wel zeggen dat mijn Garmin wil dat ik na het tunneltje gelijk rechts ga. Dit fietspad is echter afgesloten. Dat is na minder dan 10km fietsen serieus al het tweede fietspad wat afgesloten is (tussen Almere Poort en kantoor was het ook al ergens). Dat beloofd niet veel goeds vandaag…

WhatsApp Image 2019-08-03 at 17.32.24.jpeg

Polder Weesp en Abcoude

Na het stukje ten zuiden van de A6 moet ik de Hollandse Brug over naar Muiderberg. Op het deel nog in Flevoland komt het me allemaal wel bekend voor. Vorig jaar ben ik met Suus naar strandfestival Zand gegaan en toen hebben we 2 nachtjes op de stadscamping Almere gekampeerd. Vanaf de camping zijn we toen naar Almere Strand gefietst en toen zijn we hier ook allemaal langs gekomen. Maar goed, toen bleven we in Flevoland, maar nu moet ik door naar Weesp.

Ik had gisteren op Strava al zo uitgezocht dat ik een beetje uit de dorpjes bleef en dat is echt prima gelukt. Ik ben echt langs hele rustige wegen gekomen. Weinig auto’s, maar ik ben wel veel fietsers tegengekomen. Erg leuk en relax fietsen. Hier en daar heb ik een foto-tje genomen en ik hoop dat het een beetje overkomt, hoe relax het allemaal is.

WhatsApp Image 2019-08-03 at 17.32.21.jpeg

Op een gegeven momemt rijd ik door Ouderkerk aan de Amstel en daar is weer een stuk fietspad afgezet. Hier staat ook helemaal geen alternatieve route en ik kom niet echt uit het kaartje. We praten hier maar over 100m fietspad wat opengebroken is en ik besluit gewoon de Provinciale weg op te gaan hoor.

Nadat ik weer op het fietspad ben, zie ik een vrouw die volgens mij ook wat verdwaald is. “Kom ik zo in Amstelveen?” vraagt ze me. Ik zeg dat ik zelf ook naar Amstelveen moet, dus ze moet mij maar volgen ;) Nee hoor, ik wijs haar heel vriendelijk de weg. Het was een hele aardige mevrouw.

Amstelveen en de N231

Iets doorfietsen kom ik op een gegeven moment Amstelveen(-Zuid) in. Dit heb ik bewust gedaan omdat ik zo ook langs de N231 fiets. Deze weg is recent opgeknapt en ik heb daarin meegeholpen bij de voorbereiding. Dat was geen leuk project. We hadden aangeboden een referentie ontwerp op te stellen en daarbij een D&C-contract te schrijven. Helaas hebben we heel slecht omschreven wat een referentie ontwerp precies inhoudt. Hoe ver ontwerpen wij en hoever ontwerpt de aannemer. Volgens mij is het schrijven van het contract nog wel redelijk goed gegaan, maar wij hebben heel veel in moeten leveren op het ontwerp (financieel). De Provincie Noord-Holland bleef maar vragen stellen en ze wilde dat wij alles voor ze uitzochten. Komt ook nog eens bij dat ik later tijdens de uitvoering gehoord heb dat ze ook bepaalde delen/ontwerpen gewoon niet aangelegd hebben buiten, omdat de Provincie het toch te risicovol vondt allemaal. Ik sta nog steeds achter hetgeen wij hebben ontworpen, maar het ligt er buiten niet allemaal. Daarom wilde ik er eens langs fietsen. Nu heb ik volgens mij wel dingen gezien die niet zijn meegenomen, maar het is ook allemaal al 2 jaar geleden. Ik weet niet alles precies meer.

Weer langs Haarlemmermeer naar huis

De N231 eindigt/begint bij het bedrijventerrein Schiphol-Oost. Dit is het enige deel van het rondje langs de Haarlemmertrekvaart dat je niet langs het water kunt fietsen. Dat rondje heb ik een paar weken terug al gereden en toen heb ik er jullie al wat over verteld.

Vandaag is het weer een beetje grijs, ik wordt een beetje moe (heb er toch al weer bijna 70km opzitten) en het is allemaal maar heel gewoon aan het worden om hier te fietsen. Ik ben een beetje inspiratieloos om hier iets nieuws te vertellen. Dus ik laat jullie nog maar gewoon twee foto’s zien. Eentje van station Halfweg (je bent treinfanaat of niet) en eentje van hoe ik me op dat moment voel ;)

WhatsApp Image 2019-08-03 at 17.32.16 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-08-03 at 17.32.16.jpeg

Fietsend door Spaarndam, waar het weer lekker druk is, kom ik weer aan in Haarlem Noord. Mijn vrouw is op de veranda al verhuisdozen aan het inpakken. Dat doet ze heel erg goed, omdat we pas over iets meer dan een maand vertrekken, maar het kan natuurlijk maar ingepakt zijn. Het vertrek gaat tot nu toe wel echt prima relax allemaal. Ik moet nog 1 week werken en dan heb ik de rest van augustus vakantie (en 1 september heb ik ontslag genomen). Suus is al twee weken vrij volgens mij en die is een beetje aan het inpakken al. Straks in augustus hebben we 2 weken samen om verder eraan te werken (laatste week augustus moet zij nog een week werken) en dan in september nog 1 week om alles af te ronden. Alles lijkt goed te gaan :) Ik ben in een vrolijke bui, dus ik trakteer jullie nog op een afscheidsfilmpje waarin jullie kennis maken met Harm (die overigens gewoon mee gaat naar Spanje).

Bekijk deze activiteit op  Strava    en  Relive